Moderna tehnologija nam nije omogućila samo da fotografišemo svoje jelo u ma kojem restoranu na svetu da se nalazimo i podelimo to sa svojim prijateljima putem drštvenih mreža. Moderna tehnologija daje sluh onima koji ne čuju, vraća vid onima koji ne vide, omogućava pokrete nepokretnima, i daje glas onima koji su bez glasa. Upravo ovo je i srž reklame koju je Microsoft emitovao na ovogodišnjem Super Bowlu, a koja će vas sigurno dirnuti.

Trenutno ipak najveći deo ove tehnologije ostaje nedostupan većem broju ljudi zbog svoje cene, ali je sigurno da će u bliskoj budućnosti omasovljavanje proizvodnje dovesti i do spuštanja cene. Setimo se, nekada je bilo potrebno pravo bogatstvo da biste posedovali kompjuter, a današnji telefoni koje nosimo u džepovima (i koristimo za fotografisanje jela) imaju bolje karakteristike od kompjutera koji su poslali Apollo 11 u svemir.

Da li možete da zamislite svoj uobičajeni dan bez dostignuća moderne tehnologije?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.