Prihvatilište za pse Dallas Pets Alive! (DPA) osmislilo je kreativan način da uz pomoć trenda na društvenim mrežama proširi svest o svojoj organizaciji i onome što rade. Iskoristili su fotografije sa Instagrama kako poznatih ličnosti, tako i stanovnika Dalasa, i u njih ubacili pse iz azila koristeći tzv. photobomb – (ne)namernu sabotažu fotografije.

muttbombing-dallas-pets-alive-2

Kampanju pod nazivom Muttboming [igra reči, eng. mutt – džukac, pas kojem se ne zna pasmina] kreirala je agencija Dieste sa željom da pokaže ljudima pse koji su najčešće napušteni od strane svojih vlasnika. Izvršna direktorica DPA Leslie Sansizjavi za PSFK rekla je: “Kada je u pitanju pronalaženje domova za napuštene pse, zaista morate biti veoma kreativni. Zbog toga smo se odlučili da pokažemo drugu stranu naših pasa kroz zabavnu i virtuelnu interakciju”.

Muttbombing Miley

 Fotografije se objavljuju na njihovom Instagram profilu @dallaspetsalive, a opis svake fotografije je urađen tako da deluje kao da ga je pisao upravo sâm pas.

Muttbombing Ellen D

Svima je potreban marketing, pa i društvima za zaštitu i pomoć životinjama – neko bi s pravom dodao: pogotovo njima. Videli smo i interesantnu kampanju “Nevidljivi vlasnici” iz Meksika, a nadamo se da je pitanje dana kada će ovako nešto početi da primenjuju i azili sa naših prostora.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.