Večeras smo na našem Twitter profilu dobili poruku koja je glasila “Bigger is better”, a koja nam je donela novi izgled profila na ovoj društvenoj mreži.  O ovome se među korisnicima na Twitteru priča već neko vreme, ali zbog redizajna Android aplikacije, koja je nekoliko puta promenila izgled i funkcije u poslednjih par meseci, retko ko je sa sigurnošću znao na koji se to “novi” Twitter ljudi zaista žale. S obzirom da najzad i mi možemo da vidimo kakav je to “novi novi” Twitter (koji po redu?), svoje utiske delimo sa vama.

Osim sporadičnih tvitova, trenutno nema mnogo informacija o ovome niti se nešto spominje na zvaničnom blogu, pa se čini da je sve i dalje beta-fazi, a mi prenosimo ono što smo zaključili i sami:

  • Nove dimenzije avatara: 200x200px (u poređenju sa dosadašnjih 80×80, od kojih je 73x73px bilo vidljivo);
  • Nove dimenzije cover fotografije – koja postaje responsive: u našem slučaju, to je 1351×404 (na rezoluciji monitora 1366×768);
  • Pozadinu (background), kako se čini, nije moguće menjati, već samo boju teme;
  • Izmenjen je i izgled menija, pa tako odmah vidimo ne samo broj tvitova, pratilaca i onih koje posmatrani nalog prati, već i fotografije/video snimci, broj “favorites” tvitova i liste koje je profil kreirao, kao i mesec i godina od kada postoji nalog.

Komentari koji se mogu videti čini se da su više negativni, nego pozitivni – a najčešće se može videti “Twitter je novi Facebook”, sa čime sam i sama saglasna, ali korisnicima takođe smeta i to što je ovaj redizajnirani twitter isuviše svetao: novi tviter #novitviter

Da li ste vi dobili novi izgled profila? Kako vam se čini?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.