Pred velike praznike, pogotovo Božić i Dan zaljubljenih, oglašivači se utrkuju ko će da snimi emotivniju reklamu, i to nije ništa novo. No, u toj trci za preglede na YouTube mreži, za klikove i deljenja na Facebooku i Twitteru, nije jednostavno ne skliznuti u jeftinu patetiku, i umesto suza, natererati oči da kolutaju. Schwarzkopf, čini se, ima pobedničku reklamu za ovaj 14. februar: ne reklamu, nego pravi mini film u trajanju od minut i po, koji će sigurno probutiti lepa osećanja u vama.

Storytelling je marketing XXI veka, i u njemu uspeva jedino onaj ko ume da ispriča dobru priču, na pravi način – i u pravo vreme. Kada prodajete proizvod, poput farbe za kosu, vi ne prodajete boju upakovanu u lepu ambalažu, već prodajete verovanje i nadu da će baš ta boja biti zaslužna za neku priču poput ove koju nam priča Schwarzkopf za svoju liniju Nectra Color.

Da li je ovo dobra reklama za farbu za kosu? Neuromarketing bi sigurno rekao da jeste, jer taj prijatan osećaj topline koji vas obuzme kada vidite radost u suznim očima glavne glumice ostaje duboko zapisan u nama. Suludo bi bilo misliti da ćemo ga se tako lako osloboditi kada naredni put stanemo ispred police sa farbama za kosu…

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.