Turistička organizacija Brazila zahtevala je od jednog od najvećih sponzora predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, kompanije Adidas, da povuče dva dizajna majica, koje su previše “ohrabrivale seksualni turizam”, sa čim se Adidas saglasio.

Od kako su majice puštene u prodaju, javnost u Brazilu se pobunila protiv njih, jer ne žele da se i dalje šire stereotipi o Brazilu kao destinaciji za seks-turizam. Jedna od majica prikazuje devojku u bikiniju, uz komentar “Nadam se pogotku u Brazilu”, a na drugoj je napisano Ja volim Brazil, gde je reč volim zamenjena srcem, stilizovanim tako da izgleda kao ženska zadnjica u tzv. tanga-bikiniju.
adidas i love brazil t shirts

Ne samo da se pobunilo stanovništvo ove države, već i vlada Brazila, koja već godinama nastoji da ispravi ovu sliku Brazila u svetskoj javnosti. Na kraju je Turistička organizacija Brazila kontaktirala nemačkog sportskog giganta, zahtevajući da se ovi dizajnovi povuku iz prodaje, što je Adidas krajem februara i potvrdio da će učiniti.

Tako će ove majice verovatno postati atrakcija na nekom od sajtova za aukcije (eBay, pre svih), jer je prodaja već počela u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su bile ponuđene kao ograničena serija. Iz Adidasa nije objavljeno koliko je majica do sada prodato.

Da li vi ove majice smatrate uvredljivim?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.