Nacionalna kompanija Srbije, Air Serbia, predstavila je prošle nedelje novi jelovnik na letovima koji će biti služeni počevši od ovog meseca, a pre svih drugih medija, priliku da vide (i isprobaju) nova jela dobile su food blogerke. Pozvano je sedam istaknutih blogerki koje su u prostorijama Air Serbia Cateringa prve probale hranu sa novog jelovnika, ali i dobile priliku da saznaju sve o “avio” hrani, kako izgleda njena priprema i ostale zanimljivosti od iskusnih profesionalaca iz Catering tima kompanije Air Serbia.

air serbia catering food blogerke

Šta se to novo nalazi na meniju?

Šopska salata, sataraš sa piletinom, musaka, juneći gulaš (u ekonomskoj klasi), burek sa sirom, čevapčići, mešani roštilj, biftek sa sosom od pečuraka i hrskavim povrćem (u biznis klasi) – samo su neka od jela koja su se našla na novom meniju. Za dezert, u ponudi su voćne salate, kolač sa musom od kafe i štrudlice (u ekonomskoj klasi), odnosno kolač od sira  – cheesecake u biznis klasi.

Iz kompanije Air Serbia naglašavaju da se najveći deo namirnica koje se koriste u pripremi proizvodi u Srbiji, kao i da će se izbor jela osvežavati i menjati na svaka tri meseca. Uveden je i izbor hrane za goste koji imaju posebne zahteve i potrebe u svojoj ishrani, pa će tako putnicima pri rezervaciji letova biti omogućeno da odaberu neki od menija pravljenih prema međunarodnim IATA standardima (za dijabetičare, vegetarijance, osobe koje poštuju posebne standarde u ishrani i dr.). Lepa vest za roditelje jeste i da će se u ponudi naći i kašice za bebe.

air serbia catering food

S obzirom na to da je od samog početka rada pod brendom Air Serbia ova kompanija otvorena prema društvenim mrežama, odluka da se prve na promociju pozovu blogerke o hrani nije iznenađujuća. Svoje utiske do zaključenja ovog teksta objavila je Maja Petrović, a šta Vitki Gurman kaže o Air Serbia jelovniku pročitajte u tekstu Air Serbia: kuhinja na 10 kilometara od zemlje.

Air Serbia ima naloge na svim većim društvenim mrežama, pa ih tako možete pratiti na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTube kanalu, Pinterestu i Google+ mreži.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

3 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.