Četvrta Branding konferencija biće održana 13. juna 2014. godine u Sarajevu, a ekspertni tim za organizaciju posvetio se regionalnom istraživanju aktuelnih tema i interesnih sfera marketinških stručnjaka, kako bi poboljšali programski sadržaj. 

Istraživanje je sprovedeno na području Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore  na uzorku od 1591 ispitanika, eksperata iz oblasti tržišnih komunikacija, marketinga, brandinga, prodaje i predstavnika specijaliziranih medija.

Prilikom odabira predavača za narednu godinu, prednjačili su predavači iz regiona sa 46% zastupljenosti, potom međunarodni stručnjaci sa 28%, i na kraju bosanskohercegovački stručnjaci sa 26%.

Po pitanju tematskih sadržaja, 72% ispitanika atraktivnom smatra temu psihologije potrošača, 66% njih zanima upravljanje komunikacijom brenda, dok 57% ispitanika želi razgovarati o naprednim upotrebama društvenih mreža. Više od polovine ispitanika izuzetno zanimljivim smatra i razvoj brand identiteta, te kreiranje brand strategije.

Prilikom izbora panelista i predavača koji dolaze iz različitih oblasti, ispitanici najzanimljivijom smatraju  FMCG kategoriju – 18%, finansijski sektor – 17%, retail – 14%, humanitarni i društveno odgovorni rad – 13%, lepotu i modu – 11%, telekomunikacije – 11%, i auto industriju – 8%.  Preostalih 8% odgovora pripada drugim oblastima.

Branding konferencija će i ove godine, poštujući želje marketing eksperata iz cele regije, ponuditi najsvežije teme i pokrenuti aktuelna pitanja, usmeravajući učesnike ka kreiranju strateških planova koji će im omogućiti uspeh na promenjivom i nepredvidivom lokalnom, regionalnom i internacionalnom tržištu.

Naše utiske sa konferencije možete pročitati u tekstu: Branding Sarajevo: Brend je kao i drvo – koliko truda uložite, toliko će i porasti.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.