Južnokorejski proizvođač automobila Kia “angažovala” je Morpheusa (Laurence Fishburne) iz trilogije Matrix u video spotu za model K900, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Super Bowlu.

Morpheus se pojavljuje kao portir ispred para koji ništa ne sluti, stavljajući ih pred neobičan izbor: crveni ili plavi ključ. Ako izaberu pametno, nikada više neće posmatrati luksuz (a ni Kiu) istim očima. Koju boju biste vi odabrali?

kia-morpheus-luxury-you-know

Ovo nije prvi put da se tematika iz jednog od najpopularnijih naučno-fantastičnih filmova koristi kao tema za reklamu. Agent Smith iz Matrixa predstavio nam je kako softver vidi svet oko sebe u General Electrics reklami, a s obzirom na to da je najavljena i nova trilogija filma Matrix koja bi prema radnji trebalo da prethodi postojećoj (eng. prequel), nije isključeno da će uloge iz ovog filma biti još koji put eksploatisane.

Agencija koja je radila ovaj promotivni spot je David&Goliath.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.