Nakon što smo predstavili prvi i drugi, na red je došao i treći blok Konferencije o Internetu DIDS 2014 nosi naziv “Dobra lokacija” i rezervisan je za dobre lokacije na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ. Neke od njih su stvorene i zahvaljujući sredstvima iz 4PI – Programa podrške projketima popularizacije Interneta, koji organizuje RNIDS. Predstavnici domaćih sajtova govoriće o svojim iskustvima i razvojnom putu, a poseban prostor namenjen je za pitanja iz publike i sa Twittera.

Moderator je Ivan Minić, osnivač i direktor firme “Burek.com”. U prvom segmentu pod nazivom “Domen .СРБ dve godine kasnije” o zanimljivim internet lokacijama na ćiriličkom .СРБ domenu govoriće mr Vlado Đukanović, lingvista i osnivač firme “Leksikom – jezički inženjering” (www.lexicom.rs). Potom će biti predstavljeno 13 domaćih internet lokacija, podeljenih u tri grupe: medijski sajtovi, internet zajednice i prodavnice na Internetu.

Najposećeniji lokalni medijski sajt u Srbiji www.021.rs predstavlja Slobodan Krajinović, glavni i odgovorni urednik Radija 021 i sajta. O projektu “Medijsko opismenjavanje”, u okviru kog je nastao i sajt www.posmatrac.rs, govori Nenad Milosavljević, osnivač sajta, a realizaciju sajta pomogao je i RNIDS u okviru Konkursa 4PI. Jedan od najpopularnijih portala na srpskom Internetu, www.mondo.rs, predstavlja Daniel Bukumirović, direktor i glavni i odgovorni urednik. O internet portalu TV Prva, www.prva.rs, govori Jelena Anđelić, new business manager.

Segment posvećen internet zajednicama otvara www.gdenapivo.rs, a o njemu i zašto više nema izgovora za neizlazak govori Konstantin Milutinović, osnivač sajta. Ako želite da pišete na razne teme, a bez uplitanja u internet tehnologiju, dovoljno je da se registrujete na www.blogmagazin.rs, o čemu govori Marko Cvetković, osnivač te blog platforme. Volontersku organizaciju “Mozilla Srbija” i sajt www.mozilla.rs predstaviće Boris Prpić. O muzičkom internet magazinu www.clubbing.rs i drugim aspektima urbane kulture govori Ivan Tanasković, osnivač sajta. Projekat Uprave za digitalnu agendu i organizacije SEE ICT www.startit.rs predstaviće Zoja Kukić, administrator sajta.

Prodavnica na Internetu www.avmarket.rs je zajednički projekat firmi “AVS electronic” i “Remco Shop”, o čemu govori Ivan Golubović, osnivač sajta. Najveći lanac maloprodaja i na vebu i na zemlji, www.winwin.rs, predstaviće Miloš Obradović, marketing menadžer. O internet prodavnici opreme i rezervnih delova za mobilne telefone www.beomob.rs govori Aleksandar Dmitrović, menadžer sajta. Jednu od najposećenijih internet prodavnica hrane u regionu, www.biospajz.rs, predstaviće Milja Vuković, član internet tima.

DIDS se održava 10. marta u Hotelu “Metropol” u Beogradu, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). Kao i do sada, besplatan je za sve posetioce, uz obaveznu registraciju koja je omogućena svima koji se prijave korišćenjem e-mail adresa na .RS ili .СРБ domenima, preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.