Ovu tvrdnju iznela je izvršna direktorka Facebooka Sheryl Sandberg, a u pitanju je jedan od najvećih svetskih oglašivača, kompanija Coca-Cola, i njihova kampanja u Francuskoj, prenosi AdAge.

Početkom 2013. godine Coca-Cola je sprovela reklamnu kampanju na francuskim TV stanicama sastavljenu iz šestominutog mini-filma o polarnim medvedima (režija: Ridley Scott), koji se prikazivao u segmentima od po 30 sekundi.

Druga kampanja vodila se na društvenoj mreži Facebook, gde su oglasi vodili na delove ove reklame, a prikazivali su se i kada se korisnici izloguju sa ove mreže (pročitajte više: logout reklamiranje na Facebooku).

Rezultati su pokazali da je povrat investicija (eng. ROI – return of investment) bio 3,6 puta bolji na Facebook reklamama, nego na onim koje su išle na televiziji. Povećanje prodaje od 27% pripisuje se kampanji koja je sprovedena na ovoj društvenoj mreži, a čiji su troškovi bili samo 2%. Svaki evro uložen u kampanju na Facebooku vratio je 2,47 evra dodatne prodaje Coca-Cole.

Ipak, Coca-Cola nije spremna da odustane od oglašavanja na TV-u. U svojoj izjavi direktor marketinga Coca-Cole za Francusku Manuel Berquet naveo je da 35 odsto ukupnog uticaja ove kampanje bilo zahvaljujući zajedničkom delovanju Facebook oglasa i TV reklama.

Ilustracija: codeboxr.com

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.