Kako bi odali priznanje prvom papi koji dolazi iz Južne Amerike, tačnije, Argentine, La Croqueta Estudio dizajnirala je posebno pakovanje za crno i belo vino – kolekciju Habemus Wine. Naziv je igra reči od čuvene rečenice kojom se proglašava novi papa, Habemus Papas! (lat. Imamo papu!), a u ponudi su dve sorte vina, crno Malbec i belo Chardonnay

habemus-wine-1

Pakovanje je ergonomskog dizajna, isečeno tako da prsti jednostavno mogu obuhvatiti karton oko flaše. Detalj koji upotpunjava sve je krst na lančiću.

habemus-wine-2

 

Simbolika iskazana kroz pakovanje ove dve flaše je transformacija koju je kardinal Jorge Bergoglio prešao i postao papa Francisco.

habemus-wine-4

Ostaje nejasno samo zbog čega naslov kolekcije nije potpuno na latinskom, habemus vinum, već kombinacija latinske i engleske reči, ali im se za kreativnost, kako ideju tako i realizaciju, zaista mora odati priznanje.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.