Nakon pet godina poslovanja pod nazivom iSTUDIO, zagrebačka agencija od danas nastupa pod imenom Degordian. Na događaju pod interesantnim nazivom iWENT (igra reči: I went, eng. otišao sam) predstavljeno je novo ime, slogan – Makes you curious (eng. Čini te radoznalim), te logotip: ime agencije, degordian, sa stilizovanim čvorom na drugom slovu d.

Kako Netokracija prenosi, naziv je igra reči koja potiče od mitološkog Gordijevog čvora (eng. Gordian knot): Degordian, kao čvor kojeg je teško otpetljati, dovodi se u paralelu sa digitalnim svetom, kojim se ova agencija bavi – kompleksnim sistemima merenja i optimizacijom, dok Degordianci svojom znatiželjom i stručnošću nastoje da raaspetljaju čvorove svakog dana za svakog klijenta.

Suosnivač i generalni direktor, Tomislav Grubišić izjavio je:

“Kada smo osnovali firmu, bili smo studenti kojima je ambicija bila imati možda firmu od nekoliko ljudi. Nismo ni sanjali da će ovo ovoliko narasti, pa nismo niti razmišljali toliko dugoročno. Unapredili smo ponudu naših usluga, veoma mnogo radili na sebi i mnogo naučili. Ne menjamo našu kulturu agencije, već samo na listu stavljamo novi popis usluga  i menjamo ime i vizuelni identitet.”

Čitav rebranding prepušten je agenciji Brandoctor, koja je u toku ovog procesa nastojala da što bolje upozna agenciju iSTUDIO kako bi se na pravi način izradila strategija brenda, definisalo novo ime, slogan i vizuelni identitet.

Rebrandingu se pristupilo zbog želje za lakšim pozicioniranjem na tržištu, ali i povezivanja dosadašnjeg imena sa kompanijom Apple. Cilj Degordiana je da od iSTUDIO social media agencije postane full service digitalna agencija, koja će nuditi kvalitetne usluge na svim platformama:

“Sada i zvanično nismo više samo social media agencija. Nudimo “full digital setup” i ovo je ogroman korak za celu firmu. Pripremamo se na to već više od godinu dana i verujemo da sa naših više od 60 ljudi možemo veoma kvalitetno odraditi sve kanale.” objasnio je Daniel Ackermann, drugi suosnivač.


Na Facebooku i Twitteru su promene već načinjene, i ako ste ih pratili do sada primetićete ovo novo ime i avatar na svom news feedu, a web stranica Degordian je u procesu izrade.

O autoru/ki

marketing ITD

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.