Iz Berlina se danas u ranim prepodnevnim časovima na konferenciji za štampu svetu obratila Jessica Alba kao zaštitno lice Braun kampanje koja je startovala danas pod sloganom #Breakfree. Poznata glumica pozvala je žene širom sveta da podrže i ohrabre jedna drugu kako bi se oslobodile sumnji i osećale sasvim dobro.

Prenos konferencije za medije pratili smo iz prostorija New Momenta, beogradske PR agencije. Nakon završenog prenosa u New Momentu, devojke su dobile priliku da se odazovu globalnom pozivu Jessice Albe na #breakfree i ispred kamera prikažu svoje motivacione poruke.

Na samom početku konferencije, Jessica je na pitanje porekla svoje lepote odgovorila da istinska lepota dolazi iznutra, iz samopouzdanja.

Beauty really comes from inside, from confidence.

Braun teži da svaku ženu učini ženstvenom i zadovoljnom uklanjanjem fizičkih barijera koje bi u suprotnom smanjile njihovo samopouzdanje. Ova kampanja nastala je usled rezultata istraživanja koje pokazuje da međusobno žensko osuđivanje, bilo da je to njihov lični osećaj ili stvarne osude, može biti ključni pokretač nesigurnosti i smanjenja samopouzdanja, dok je, sa druge strane, pozitivno ohrabrivanje ima veliki uticaj na osnaživanje žena.

Jessica Alba, ambasadorka brenda Braun, rekla je:

“Veoma sam uzbuđena oko ove kampanje jer u potpunosti razumem problem osude i nedostatka samopouzdanja ali, srećom, iz ličnog iskustva znam koliko je neverovatno osnažujuća ženska pozitivna podrška. Pozivam žene da izgovore, pokažu i podele svoju podršku sa svojim prijateljicama, članicama porodice, koleginicama – sa sestrama širom sveta. Hajde da pružimo jedna drugoj samopouzdanje, oslobodimo se nesigurnosti i zajedno hodamo uspravno” i dodala, “pomislite na ženu kojoj se divite i recite joj to danas! “

Globalni direktor marketinga u kompaniji Braun, Alesandra Dolfini, objasnila nam je:

“Naši proizvodi za negu lepote imaju inovativni dizajn i sjajne performanse i pomažu ženama da se osećaju dobro i izgledaju lepo. Ipak, mi znamo da mnoge žene zapravo imaju nedostatak samopouzdanja. Naša kampanja poziva žene da izraze pozitivan stav jedne prema drugima i prestanu sa osudama. Kampajnu pokrećemo uz haš tag #breakfree i želimo da iniciramo lanac pozitivnosti putem kog će žene deliti poruke podrške ženama koje poštuju i kojima se dive – pokrenimo sestrinstvo koje će biti previše neodoljivo da bi prestalo da postoji.“

O autoru/ki

Ljiljana Đurić

Ubeđena da svet pokreću čiste emocije, kakve god one bile. Veruje da se ništa ne dešava slučajno, a pogotovo ne porazi. Zavisna od adrenalina, komunikacije, bliskosti i kreativnosti. Ne voli rutinu, sredinu i polovinu. Zaljubljena u prirodu, muziku i moć introspekcije. Stalni pratilac intuicije i redak slušalac noćnog radijskog programa.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.