Večeras, 29. marta, na programu Prve Srpske Televizije (Prva TV) počinje novi muzički show program pod nazivom Ples sa zvezdama. Kako je i region prihvatio svetski trend da se interesantni show programi, kao i TV serije (pa i filmovi) komentarišu na Twitteru, već sad je sigurno da će od večeras krenuti nova hashtag groznica subotnje večeri. U susret novom popularnom hashtagu, donosimo vam pregled kako je to izgledalo do sada, sa emisijama Prvi Glas Srbije (2013. godine), Tvoje lice zvuči poznato (2013.) i X Factor Adria (2014.). Prve dve navedene emisije emitovale su se u Srbiji na Prva TV, dok je X Factor Adria prenosila RTV Pink.

Najpopularniji muzički program od ova tri emitovana u Srbiji, ako je sudeći prema tvitovima koji su imali odgovarajući hashtag – oznaku, bio je Prvi Glas Srbije, sa 23 608 ukupno poslatih tvitova, na drugom mestu je X Factor Adria, koji ima 2 hiljade manje, dok je treći Tvoje lice zvuči poznato, sa skoro 10 hiljada manje tvitova od prvoplasiranog.

Međutim, iako je broj tvitova mnogo varirao od emisije do emisije, broj profila koji su pratili ove muzičke emisije i tvitali o njima za sve tri emisije je iznad 4 hiljade: najviše ih je pratilo Prvi Glas Srbije, dok je najmanje profila tvitalo za Tvoje lice zvuči poznato, a razlika je oko 1 700 tviteraša.

Ono što je interesantno jeste da je show program Tvoje lice zvuči poznato svojim tviterašima doneo značajno veći broj tvitova označenih kao favorite: u proseku je svaki poslat tvit bio fejvan 3,36 puta, za X Factor Adria 3,04, a tvit za Prvi Glas Srbije upola manje – 1,65.

Najviše se tvita sa mobilnih telefona, i to onih koji imaju Android operativni sistem, a najčešće se u te svrhe koristi originalna Twitter for Android aplikacija.

Ove tri emisije zajedno su proizvele ukupno  236 488 interakcija na Twitteru – i to samo računajući one tvitove koji su bili pod zvaničnim hashtagovima!

Servis uz pomoć kojeg su praćeni tvitovi izradio je Miloš Janković, koga možete kontaktirati putem e-maila ili LinkedIn mreže.

infografik-popularnost-muzickih-programa-na-twitteru

Prva TV je među prvima u regionu pokrenula označavanje emisija hashtagom, a ostaje nejasno zašto oni sami nisu radili analize ovog tipa – ili ih makar nisu javno objavili.

Da li pratite emisije i na Twitteru, odnosno, da li tvitate dok gledate neku emisiju, film ili seriju? Koristite li hashtag ili ne?

Naslovna ilustracija: gobrandgo.com

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.