U vreme kada se u Srbiji na pomen obrazovanja priča o privatnim fakultetima koje “nije završio samo onaj koji nije upisao”, dok se uporedo hapse profesori sa državnih fakulteta zbog malverzacija, kada iz osnovnih škola dolazi više vesti o silovitim tučama đaka, nego njihovim uspesima, lepa vest stigla je iz Barselone, a tiče se jedne nastavnice iz Srbije.

Naime, nastavnica Nada Purtić iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada osvojila je nagradu na Globalnom obrazovnom forumu Microsofta (Microsoft in Education Global Forum) za odličnu pripremu za čas na temu “Održivost”, sa svojim internacionalnim timom sastavljenim od nastavnika iz Švedske, Egipta i Sjedinjenih Američkih Država. Nastavnica Purtić predstavila je korišćenje mobilnih telefona i tablet računara u nastavi engleskog jezika, kroz saradnički rad učenika na pravljenju sopstvenog slikovnog rečnika i širenje prilika u kojima učenik misli o nastavi i uči na prostor van učionice (pripremu za čas možete pogledati na adresi aka.ms/nada).

Treca nagrada Microsoft-a za pripremu za cas Nada Purtic

Ovogodišnji Globalni obrazovni forum Microsofta) održan je u Barseloni od 11. do 14. marta i okupio je više od 1.000 inovativnih nastavnika i predstavnika obrazovnih sistema iz celog sveta. Predstavnici kompanije Microsoft zajedno sa učesnicima foruma predstavili su kroz najbolje primere iz prakse i prikazali na koji način tehnologija može da se koristi za rešavanje izazova kada je u pitanju obrazovanje. Istovremeno, na ovom događaju predstavljeni su programi kompanije Microsoft posvećeni upravo unapređenju procesa i sistema obrazovanja.

Predstavnici Srbije na ovom događaju su izabrani kroz konkurs Microsoft Expert Educator koji je bio javan i otvoren za sve nastavnike u Srbiji, a odabrane su Nada Purtić i Irina Damnjanović iz OŠ „Kreativno pero“ iz Beograda.

Primeri dobre prakse koje, uz pomoć programa kompanije Microsoft, sprovode kolege širom sveta još jedno je svedočanstvo zajedničke posvećenosti ka unapređenju obrazovanja i ulaganje u mlade ljudi na kojima počiva budućnost!“, izjavila je Nada Purtić.

Nadamo se da će ovih vesti biti mnogo više, i da će se predlog za organizovanje časa koji je iznela nastavnica Nada naći u široj primeni među nastavnicima i profesorima u Srbiji.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.