Jedan od retkih svetskih brendova koji se može pohvaliti sa tek nekoliko promena logotipa je kompanija Reebok. Nakon 121 godine poslovanja, ovih dana predstavljen je tek treći po redu, koji će zameniti logotip iz 1986. godine.

Ilustracija: AdAge

Ilustracija: AdAge

Reebok je osnovan 1895. godine u Velikoj Britaniji i sve do 1986. godine u sklopu logotipa nalazila se i britanska zastava. Ona je zamenjena vektorskim logotipom i promenjenim fontom, koji ipak neće biti potpuno ukinut. Odlučeno je da linija Reebok Classics zadrži ovaj izgled logotipa.

U video klipu koji je objavljen na zvaničnom YouTube kanalu, generalni direktor marketinga za Reebok Matt O’Toole izjavio je:

Trideset godina uspešno kreiramo proizvode za elitne sportiste u svakom postojećem sportu, ali nismo uspeli da inspirišemo dovoljno ljudi na pokret. Ovo je poziv svima nama da uzmemo učešće i borimo se za duševni mir običnog čoveka, a ne samo za super-zvezde i elitne sportiste.

Kako vam se dopada novi Reebok logotip?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.