Kompanija Mainstream d.o.o. u saradnji sa Admin Trening Centrom (ATC), pokrenula je akciju kroz koju želi da da svoj doprinos IT razvoju i motiviše korisnike da se dodatno edukuju za administraciju Linux servera. Ovo je danas veoma traženo i deficitarno zanimanje, što potvrđuje i Forbes lista najtraženijih poslova u 2013, gde se u prvih 10 zanimanja nalaze i mrežni i sistem administratori.

Uz svaki kupljeni mCloud server ili mApp do kraja marta (31.03.2014.) uz godišnji zakup korisnik dobija potpuno besplatno obuku Osnove Linuxa u trajanju od 30 časova koju može iskoristiti do kraja 2014. godine. Ukoliko neko od korisnika želi da zameni kurs za neki drugi, potrebno je samo da se javi Admin Trening Centru radi dogovora i utvrđivanja mogućnosti.

mCloud plaftorma je zaokruženo cloud hosting rešenje koje je u potpunosti automatizovano, tako da korisnik svoj virtuelni server može samostalno aktivirati za samo desetak minuta u bilo kom trenutku.

Fleksibilna mCloud platforma omogućava malim i srednjim preduzećima, kao i zahtevnim hosting korisnicima, da zakupe virtuelni server i koriste taman onoliko resursa koliko im je potrebno, a da istovremeno koriste superiorna hardverska i softverska rešenja, uz minimalna ulaganja. Na raspolaganju je izbor Microsoft ili Linux operativnog sistema, kao i mogućnost one-click instalacije najpopularnijih web skripti poput servisa WordPress, Joomla, Magento, CPanel i drugih.

Svi podaci se nalaze u Srbiji, kao i tim vrhunskih profesionalaca koji pružaju podršku i odgovaraju na svaki upit u najkraćem roku.

ATC računarska laboratorija u kojoj se održavaju kursevi, opremljena je vrhunskim Fujitsu serverima i radnim stanicama, NetApp storage uređajima i Cisco Mrežnom opremom, a obuke se vrše na Windows Server 2012 i Linux Serverskim platformama.

Ovakvim pristupom edukaciji, kroz usmerenu obuku za rad u specifičnom okruženju, polaznici imaju jedinstvenu priliku da nauče ne samo metode rada sa određenim procedurama i programima, već i rešavanje simuliranih problema koji se najčešće javljaju sa određenom kombinacijom opreme i platforme. Obuka u ovakvim uslovima je u stvari priprema polaznika za budući posao gde posle praktičnog treninga može da obavlja sve poslove koje zvanje administratora određene platforme podrazumeva.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.