Od nedavno, stanovnici 20 američkih država u kojima je legalizovana upotreba marihuane u  medicinske svrhe imaju priliku da na glavnim televizijskim kanalima gledaju prvu reklamu za marihuanu.

Emitovanje spota je započelo u državi New Jersey, i kroz COMCAST sistem biće prikazivana na sledećim televizijskim programima: A&E, AMC, Fox, CNBC, CNN, Comedy Central, Discovery, ESPN, FX, Food Network, HGTV, HISTORY i brojnim drugim.

Ilustracija: TIME

Ilustracija: TIME

Jason Draizin, osnivač i generalni direktor kompanije MarijuanaDoctors.com, izjavio je:

Obezbeđivanje termina za emitovanje naše reklame na glavnim TV stanicama bilo je zaista teško, ali u isto vreme nam je pružilo i veliko zadovoljstvo. Jasno nam je da je prodaja i korišćenje marihuane i dalje veoma kontroverzno i zadovoljni smo što je COMCAST razumeo da je ovo ipak legitimni posao koji obezveđuje legitimnu i legalnu uslugu ljudima koji imaju legitimne potrebe. Cilj MarijuanaDoctors.com je da premoste prepreke omogućavajući pacijentima da posetom ove web stranice popune formu i pronađu ovlašćene lekare u svojoj blizini. Do danas, pomogli smo hiljadama pacijenata da se povežu sa dokazanim i doktorima od poverenja koji mogu da preporuče i prepišu medicinsku marihuanu.

Reklama povlači paralelu između kupovine sušija sumnjivog porekla i kupovine marihuane od uličnih dilera, odnosno, da je kupovina sušija od uličnog dilera jednako besmislena i nepotrebna kao i kupovina medicinske marihuane od bilo koga drugog osim od ovlašćenih prodavaca.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.