Druga po redu konferencija Food Talk ove godine imaće čak dva svoja izdanja: prvo na Salašu 137 na Čeneju, pored Novog Sada, a drugo u Portorožu, u okviru regionalne konferencije Tvitomanija. Pod sloganom “Think Global, Eat Local, Party – Regional!” organizator konferencije kompanija Color Press Group u 2014. nastavlja sa dobrom praksom i promocijom hrane i vina.

Prošlogodišnja konferencija Food Talk izazvala je veliku pažnju u čitavom regionu, jer su se na njoj okupila veoma zvučna imena, poput Olivera Mlakara, Steve Karapandže, Đorđa Balaševića i mnogih drugih.

Food Talk 2013: Stevo Karapandža, Aleksandar Saša Filipović, Oliver Mlakar

Food Talk 2013: Stevo Karapandža, Aleksandar Saša Filipović, Oliver Mlakar

Petog juna će se na Salašu 137 govoriti o Mirisu zemlje na panelu “Gljive, tartufi i druge priče”, zatim o Hrani u vodi, na panelu kuvara, alasa i proizvođača slatkovodne ribe. O svojoj ljubavi prema kuvanju govoriće poznate ličnosti raznih profesija, a svet Jamiea Olivera posetiocima će probližiti Andy Harris, glavni urednik “Jamie Oliver Magazine”. Ono si što jedeš biće tema panela o GMO hrani, a o licu i naličju međunarodnih kulinarskih takmičenja Između slave i pakla govoriće Jovica Jovičić.

Žene u vinariji? Nesreća na vidiku!?Mirjana Maksimović dokazaće suprotno. Na panelu Rakija majka gosti će imati priliku da se upoznaju sa ponudom najboljih proizvođača iz svih 6 država regiona, dok će u okviru Food Talka biti održana i promocija specijaliteta i ručnih radova žena Vojvodine.

Nekoliko dana kasnije, razgovori o hrani sele se u Portorož, na konferenciju Tvitomanija, koja traje od 12. do 15. juna. O Hrani, voljenoj i prezrenoj govoriće Tamara Ognjević, istoričarka umetnosti i gastroheritološkinja. Na panelu Vojvodina – Istri biće održana promocija sireva, kobasica i vina iz Srema, Banata i Bačke. O Gastro geografiji i najzanimljivijim jelima koje su probali na svojim proputovanjima po svetu pričaće poznate ličnosti. Sve prisutne u hotelu Bernardin čeka i Babetina gozba – panel slikara, književnika i reditelja o hrani u umetnosti. Kuvari, ribari i proizvođači morske ribe govoriće o hrani u moru, a Rene Bakalović u okviru panela New shining stars predstaviće mlade kuvarske zvezde regiona.

Budući da je Tvitomanija konferencija o društvenim mrežama i online sadržaju, na Food Talku biće reči i o ukusu preko ekrana na panelu najuticajnijih gastro-blogera regiona. Pred kraj ovog prijatnog ćaskanja o hrani, a u okviru panela La traviata 2014, najbolji vinari iz svih 6 država regiona predstaviće kroz degustaciju učesnicima konferencije svoje proizvode.

Izveštaj, fotografije i video snimke sa prethodne konferencije Food Talk možete pogledati na portalu Svet.

O autoru/ki

marketing ITD

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.