(Ne)pisano pravilo svake uspešne komunikacije, a pogotovo one iz ugla marketinga i oglašavanja, jeste da makar okrzne vaše emocijeSidaction, francuska organizacija namenjena podizanju svesti o HIV-u i AIDS- u i prikupljanju sredstava za dobrotvorne svrhe, u svojim kampanjama još od 1994. godine koristi veoma intrigantne načine da svojim ciljnim grupama saopšti željenu poruku.

Partner u ovoj humanoj nameri Sidactionu je jedna od vodećih oglašivačkih agencija, Leo Burnett, čiji stručnjaci savršeno dobro razumeju svoje zadatke.

Jedan od kontroverznijih promotivnih spotova nastao je 2007. godine i poprilično šokirao javnost:

Leo Burnett je za 2014. godinu našao blaže rešenje – doduše, blaže iz ugla medijske etike, ne i iz emotivnog ugla. Sidaction 2014 u kampanji koja je animiranim videom započela pre dve nedelje, apeluje na vandredne situacije zaraženih virusom HIV-a:

Snažna poruka koja nikog ne ostavlja ravnodušnim – baš kakva i treba da bude kampanja ovog tipa.

O autoru/ki

Ljiljana Đurić

Ubeđena da svet pokreću čiste emocije, kakve god one bile. Veruje da se ništa ne dešava slučajno, a pogotovo ne porazi. Zavisna od adrenalina, komunikacije, bliskosti i kreativnosti. Ne voli rutinu, sredinu i polovinu. Zaljubljena u prirodu, muziku i moć introspekcije. Stalni pratilac intuicije i redak slušalac noćnog radijskog programa.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.