Potrošnja na mobilno oglašavanje u Velikoj Britaniji nastavlja da pokazuje značajan rast i očekuje se da će ove godine porasti 90 odsto, i iznositi čak 2,26 milijarde funti (2,7 milijarde evra), u poređenju sa prošlogodišnjih 1,19 milijarde funti. Ovo pokazuju najnoviji rezultati istraživanja analitičkog portala eMarketer, koji očekuje da do 2018. godine mobilno oglašavanje preuzme više od jedne trećine ukupne potrošnje na oglašavanje u medijima u Velikoj Britaniji.

uk total media ad spending share by media 2012 2018 emarketer

 

Kako rezultati pokazuju, mobilno oglašavanje će nastaviti da preuzima oglašavanje u drugim tipovima medija, pokazuju predviđanja, i ubrzo se očekuje da se usmeri i na TV oglašavanje. U 2015. godini se očekuje da mobilno oglašavanje prestigne potrošnju na oglašavanje u štampanim medijima, a za 2016. se predviđa da udeo televizijskog u ukupnom medijskom oglašavanju opadne na 23,1 odsto, dok će mobilno oglašavanje porasti na 26,2 odsto. U 2017. godini se očekuje da mobilno oglašavanje postane najveći pojedinačni kanal oglašavanja na tržištu Velike Britanije.

Da li se i kada ovo može očekivati u ex-Yu regionu?

Naslovna ilustracija: Dell on Flickr

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.