Nije li već sasvim je poznato da počeci dosta govore o daljem toku svake priče? Ako je sudeći po samom početku druge Webiz konferencije, njeni učesnici i predavači učinili su je takvom da će se, kao i o svim dobrim stvarima, još dugo pričati o njoj.

Ispred veoma koncentrisane i pretežno mladolike publike prvog dana smenili su se Dušan Vukanović, Žarko Ptiček, Nikola Kojović, Maja Magdalenić i Dejan Petrović. Govorilo se, dakle, iz ugla ekonomije, prava, ljudskih resursa i kadrovskog sistema, ali i iz ugla informacionih tehnologija , elektronskog poslovanja i online marketinga, da bi se ugao kruga, na veliko oduševljenje prisutnih, dotakao i najsvežijih informacija iz kompanije Google.

Ključne poruke pomenuti profesionalci iznosili su šarmantno i u duhu raspoloženja, a ako ste slušali između redova, mogli ste osetiti da vas je svaki od predavača motivisao iz prikrajka, na sebi svojstven način.

Prepuna sala prvog dana Webiz konferencije / Foto: Taborosi Photography

Prepuna sala prvog dana Webiz konferencije / Foto: Taborosi Photography

Ciklus konferencijskih tema započeo je Dušan Vukanović, generalni menadžer Kromer grupe, informišući nas o pronalaženju kadrova u novoj ekonomiji. Ustvrdili smo da je regrutovanje kandidata danas mnogo unosniji posao nego što je to bio slučaj ranije i dobili zanimljiv savet:

“Budite sjajno mesto za rad!“

Žarko Ptiček, IT pravnik, je govorio o zakonskim okvirima eKonomije, i između ostalog osvrnuo se i na danas obespravljeni pojam intelektualne svojine i podsetio nas šta ta svojina zapravo jeste.


 

Iz centrale kompanije Google, Maja Magdalenić, Strategic Partnerships Manager za Google Adriatic regiju, provela nas je kroz najsvežija istraživanja i strateška dostignuća kompanije. Dobili smo uvid u to šta je staro i ustaljeno i provereno u Google kompaniji, kao i u to šta je novo.

Zašto su informacione tehnologije važne u procesu prenošenja znanja i na koji to način ovakav metod motiviše učenike, objasnio nam je Nikola Kojović, profesor u podgoričkoj elektrotehničkoj školi. Ovakva primena interneta i tehnologije nesebično je pozdravljena od strane publike, pa se smatra podržanom i obećavajućom.

Po slobodnoj proceni učesnika, krunu prvom danu konferencije dao je Dejan Petrović, jedan od naših najpoznatijih stručnjaka za SEO. Naterao nas je da se susretnemo sa realnim činjenicama online marketinga:

Da konferenciju mogu da prate i oni koji nisu mogli da dođu u Zrenjanin pobrinula se vredna livetv.rs ekipa, na čijoj web stranici možete pratiti konferenciju i danas i sutra. A kako to izgleda iza scene, pokazao nam je Marko :)


Svako izlaganje imalo je svoje šta bi bilo kad bi bilo –  pretpostavljene činjenice ili niz situacija, kako bi nam se kroz niz mogućih pristupa datoj problematici, na kraju, postavilo pitanje: Šta će biti ako bude? Upravo tom frazom, ŠBB KBB,  Dejan Petrović simpatično je zatvorio prvi konferencijski dan.

Šta će biti ako bude, narednih dana slušaćemo i od drugih, a ovakav početak već sada govori da je zajednički imenilac skoro svakom od problema u internet zajednici: to što je rešiv.

Foto: Darko Buldioski @darko156

marketingITD tim na Webiz konferenciji / Foto: Darko Buldioski @darko156

O autoru/ki

Ljiljana Đurić

Ubeđena da svet pokreću čiste emocije, kakve god one bile. Veruje da se ništa ne dešava slučajno, a pogotovo ne porazi. Zavisna od adrenalina, komunikacije, bliskosti i kreativnosti. Ne voli rutinu, sredinu i polovinu. Zaljubljena u prirodu, muziku i moć introspekcije. Stalni pratilac intuicije i redak slušalac noćnog radijskog programa.

6 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.