Na takmičarski deo ovogodišnjeg Slovenačkog oglašivačkog festivala SOF, koji se održava u Portorožu od 26. do 28. marta, agencije, produkcijske kuće i oglašivači ukupno su prijavili 392 rada, što je za skoro 10 odsto manje nego prošle godine.

Kako je saopšteno iz Slovenačke oglašivačke zbornice, organizatora konferencije SOF, na ovogodišnjem takmičenju prijavljeno je više integrisanih oglašivačkih akcija u odnosu na prošlu godinu, a takođe, prijavljeno je i više digitalnih oglašivačkih akcija i radijskih oglasa.

“Na ovogodišnji Slovenački oglašivački fetsival prijavljeno je nešto manje radova nego prošle godine, ali više nego u 2012. godini. SOF tako ostaje najveće slovenačko takmičenje komunikacija. Iznenađujuće dobra je struktura ovogodišnjih prijava. Za nagrade se takmiči više integrisanih oglašivačkih akcija i drugih oblika integrisanog komuniciranja. Posebno nas raduje gotovo trostruko veći broj radijskih oglasa i radova mladih kreativaca.” izjavila je Lučka Peljhan, izvršna direktorka takmičarskog programa SOF.

Prijavljene radove na 23. SOF ocenjivaće jedanaestočlani žiri koji će predvoditi Katja Petrin Dornik, kreativna direktorica agencije I. Pored nje, ostali članovi žirija su Miha Bevc, kreativni direktor u agenciji Publicis, Robert Bohinec, kreativni direktor u agenciji Mayer McCann, Mitja Grebenjak, umetnički direktor i kreativni partner u agenciji Sonce.netŽiva Jalovec, predstavnica DsgnFwd, Matija Kocbek, umetnički direktor u agenciji RenderspaceBoštjan Napotnik, kreativni direktor u agenciji Futura DDBAna Šušteršič, koordinatorka Google Partners za Sloveniju i SrbijuKlavdija Vidic, vođa marketinškog komuniciranja u Si.mobilBlaž Vuk, kreativni direktor u agenciji Pristop, i Gregor Žakelj, umetnički direktor u agenciji VBG.

Na Slovenačkom oglašivačkom festivalu nastupiće brojni vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci u marketingu i oglašavanju, a najistaknutiji među njima su Goeffrey Hantson, koga je Business Insider svrstao među 25 najboljih kreativaca u oglašavanju na svetu, Kentaro Kimura, koji je za svoju kreativnost primio sve najvažnije svetske strukovne nagrade, Claudia Navarro, direktorica marketinških komunikacija u Coca-Coli za srednju i južnu Evropu, Robert Lešnik, slovenački automobilski dizajner i vođa dizajna spoljašnjosti putničkih automobila u Mercedesu, preduzetnik i internet veteran Jugoslav Petković, te Lazar Džamić, koji spada među najiskusnije stratege nastupa na internetu i digitalnog marketinga u Velikoj Britaniji.

Glavna tema festivala biće nove prilike i nove mogućnosti na marketinškom i oglašivačkom tržištu.

“U oglašivačkoj struci, i to ne samo u Sloveniji, već svuda po svetu, susrećemno se sa sličnim izazovima koji verovatno u ovom trenutku neće sudbinski uticati na razvoj struke, ali mogu značajno uticati na to u kojem će se pravcu ona razvijati u budućnosti. Nove okolnosti karakterišu izuzetne brzine, okolnosti u kojima se svakodnevno pitamo da li još uvijek sledimo osnovne vrednosti koje su nam bile položene u kolevku – to su okolnosti u kojima i najveći giganti nisu više sigurni, jer ih brzo mogu preteći pokretljiviji novaci. U takvim odnosima, koji posljedično stvaraju nove prilike, ne postoji jedinstven recept ni za uspjeh ni za preživljavanje.” kaže Barbara Modic, predsednica 23. SOF-a i direktorica agencije Pristop Media.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.