Na Smotri kreativnog stvaralaštva Snaga kreativnosti agencija McCann Beograd osvojila je nagradu za najbolju  kampanju godine.  Najboljom među najboljima proglašena je kampanja “Može“ Raiffeisen banke, koju je žiri ocenio kao najzapaženiju protekle godine, a agencija “McCann Beograd” nagrađena je sa još četiri nagrade za kampanje “Kada voziš, parkiraj telefon”, „Schweppes – Samo za odrasle”, “Lav pivo – Mini” i “Može”.

Pored nagrade za kampanju godine, kampanja “Može” Raiffeisen banke dobila je i nagradu u kategoriji bankarske i finansijske usluge i trgovina. Kampanja “Kada voziš, parkiraj telefon” kompanije Telekom Srbija nagrađana je u kategoriji neprofitnih kampanja, dok je u kategoriji bezalkoholnih napitaka nagrađena kampanja „Schweppes – Samo za odrasle” kompanije Coca-Cola, a kreativni tim agencije “McCann Beograd”  nagrađen je i u kategoriji alkoholnih pića za kampanju “Lav pivo – Mini”  realizovanu za kompaniju Carlsberg.

Ponosni smo što smo nagrađeni u četiri različite kategorije, uključujući i najbitniju, nagradu za kampanju godine koja se prvi put dodeljuje ove godine. Posebno smo zadovoljni što su nagrađene kampanje rezultat partnerskog rada sa našim dugogogodišnjim klijentima. Osim potvrde kreativnosti kroz pozitivne reakcije potrošača kao i struke, zadovoljni smo i rezultatima koje su pojedinačne kampanje generisale za naše brendove, odnosno klijentovo poslovanje. Na taj način ovaj uspeh je kompletan.”, izjavila je Olivera Perković, direktorka agencije “McCann Beograd”.

Tim agencije McCann Beograd - Milena Kvapil, Vladimir Cosic i Olivera Perkovic

Tim agencije McCann Beograd – Milena Kvapil, Vladimir Ćosić i Olivera Perković

Kampanja pod nazivom “Može” urađena za keš kredite i tekuće račune Raiffeisen banke postigla je veliki uspeh i postala pravi kulturni fenomen u vidu spontanog virala na društvenim mrežama, o čemu smo i mi pisali u tekstu Viralni marketing: Može li…? Može!. Ne samo da su ljudi počeli da u svakodnevnom govoru citiraju dijaloge iz spotova, internet su preplavile tzv. meme-sličice. O ovoj kampanji Katarina Gaborović, direktorka Odeljenja za marketing i odnose sa javnošću Raiffeisen banke, izjavila je sledeće:

Veoma smo ponosni na kampanju “Može” i drago nam je da je njen kvalitet prepoznat od strane najkompetentnijih u branši. Rast svih ključnih parametara kojima se meri uspešnost jedne kampanje, potvrđuje njenu efikasnost. Ipak, ono na šta smo posebno ponosni jeste činjenica da je ona svojim jasnim i kratkim sloganom doprla do najšire javnosti i u toj meri “zaživela” među ljudima, da je postalo gotovo nemoguće izgovoriti “može”, jednu tako običnu i često korišćenu reč, a ne setiti se reklame Raiffeisen banke.”

Kampanja „Kada voziš, parkiraj telefon!“ koju je kompanija Telekom Srbija pokrenula u saradnji sa partnerima Upravom saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, a čiji je cilj podizanje svesti ljudi, posebno mladih vozača, o opasnostima od upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, proglašena je najboljom u kategoriji neprofitnih kampanja.

kada vozis parkiraj telefon

“Kao kompanija koja nudi širok dijapazon servisa, čiji su korisnici mahom mlade generacije, težili smo da se i naše usluge koriste odgovorno, odnosno da se telefon koristi samo uz zakonom dozvoljene uređaje. Na taj način se kompanija odriče profita, a u korist veće bezbednosti na ulicama. Uz pomoć partnera i kreativne podrške agencije “McCann Beograd”, uspeli smo da ostvarimo značajne rezultate: ankete pokazuju promenu stava vozača u korist bezbedne upotrebe mobilnog telefona, kampanja je prešla iz reklamnih u obrazovne aktivnosti u vidu predavanja srednjoškolcima o opasnostima od upotrebe mobilnog telefona, a ova podrška ekspertskog mnjenja govori da smo pokrenuli pravu temu.“, izjavila je ovim povodom Ivana Filipović, glavni menadžer za korporativnu društvenu odgovornostu kompaniji Telekom Srbija.

Vladimir Ćosić, kreativni direktor agencije McCann Beogra i Marija Bošković, direktorka sektora za odnose sa javnošću, primili su nagrade za najbolju neprofitnu kampanju Kada voziš, parkiraj telefon

Vladimir Ćosić, kreativni direktor agencije McCann Beogra i Marija Bošković, direktorka sektora za odnose sa javnošću, primili su nagrade za najbolju neprofitnu kampanju “Kada voziš, parkiraj telefon”

Ova kampanja je osvojila i nagradu na Noći reklamoždera za 2013. godinu, u istoj kategoriji – non-profit kampanje.

Smotra kreativnog stvaralaštva “Snaga kreativnosti” tradicionalno se po šesti put održala u organizaciji specijalizovanog časopisa “Taboo”.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.