Dva dečaka u brodu (eng. Two boys in a Boat) je kratki dokumentarac nastao u saradnji agencije Grey London i kompanije Duracell kompanije koje su sponzorisale putovanje dva  momka čija je želja bila da preveslaju  Atlantski okean.

Dva momka od 21 godinu, Jamie Sparks i Luke Birch, odlučili su da se oprobaju u najtežoj veslačkoj kategoriji, izazovu Talisker Whisky Atlantic, što bi bio veslački ekvivalent Dakar trke. Ovo veslačko takmičenje se prostire od San Sebastian de la Gomera  na Kanarskim ostrvima do Antigue u Karbima. Momci su imali na raspolaganju brod od 7,3m, sa kabinom visine 1,8 x 1,0 metara, koji nisu napuštali i nisu imali  nikakav dodatni pomoćni čamac.

Luke i Jamie su uspeli da završe trku nakon 54 dana, milion i po zaveslaja i 3 000 milja (oko 4 800 kilomegtara), postavši najmlađi dvojac koji je ikada preveslao Atlantik. Da bi ovo ostvarili,  borili su se sa visokim talasima, ogromnim udarima vetra, velikim ruskim kontejner brodom, ajkulama i na kraju – sami sa sobom,  ali odustajanje nije bila opcija.

Mnogo više ljudi je bilo u svemiru ili osvajalo Everest svake godine nego što je prelazilo Atlanski okean. Dva su momka odlučila da postanu najmlađi dvojac koji je ikada preveslao Atlantik i u ime sjajnog cilja postigli su novi svetski rekord veslajući. Zahvaljujući ovom izazovu zajedno su skupili 300 000 funti za organizaciju “Breast Cancer Care”.

O autoru/ki

Aca Todorović

Archaeologist, Metaphysical naturalist, Futurist, Co-founder of trablmejker.com, Cheif Online Editor and Co-founder of Frenzy Spark Magazine Representative @cafebabelbgd. Online content researcher at Investintech. Social Media addict. Science Fiction fan. Savršeno razume srpski, ali mu biografija bolje zvuči na engleskom.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.