Pritisak koji osećaju velike sportske zvezde pred važne utakmice kao da nije dovoljan sâm po sebi, već ga dodatno pojačavaju i fanovi suparničkih ekipa. Francesc Fàbregas u reklami za slušalice Beats by Dre pokazuje kako to sve izgleda i utiče na njega, ali i način na koji se on bori protiv stresa ovog tipa.

Na putu do  Santiago Bernabéu stadiona i novog El Clasica (španska fraza koja se koristi za večiti derbi između klubova Real Madrid i Barcelona), autobus sa igračima Barçe susreće se sa brojnim navijačima Real Madrida, koji, očekivano, i nisu baš gostoljubivi prema njima. Ali, Fàbregas ima rešenje:

Međutim, zvaničnici fudbalskog kluba Barcelona nisu oduševljeni ovom reklamom, jer, prema njihovim rečima, šalje pogrešnu poruku. Dan nakon što je reklama objavljena, pokušali su da je zabrane, no to im, do sada, nije pošlo za rukom. Nakon što je za tri nedelje video pogledalo više od tri i po miliona ljudi na YouTube mreži, verujemo da su od te ideje i odustali.

Kako se vama čini, da li vi vidite neku lošu poruku ove reklame?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

  • Iz moje perspektive nema lose poruke. Jednostavno se čovek izolovao dobro od glupih navijača :)

    A da li je uvredljiva? Možda onima koji znaju ko je gari :) Ja ga prvi put u životu vidim.

    • Hahaha ma, mislim da je poenta u tome da je Barsa htela da se ogradi od toga da su Madriđani prikazani kao divljaci, fazon “fair play, mi to nismo rekli” :)

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.