Kada oglašavanje odradi svoj posao, milioni ljudi zadrže njihov – jedna je od poruka koje se mogu videti na ulicama Beograda, kao i na ulicama gradova Mađarske, Indije, Libana te ostalim državama širom sveta koje su se uključile u istraživanje Međunarodne asocijacije oglašivača (International Advertising Association – IAA). U pitanju je globalna kampanja koja ima za cilj da istakne koristi koje oglašavanje podrazumeva, i da istraži imidž marketinške struke.

iaa oglasavanje 3

U Srbiji kampanju i istraživanje sprovode IAA Serbia i agencija Gfk, čiji će rezultati biti predstavljeni na sedmom Međunarodnom oglašivačkom kupu (Intercontinental Advertising CUP, The Cup),  17. aprila u Hotelu Crowne Plaza gde će se okupiti predstavnici regionalne i svetske kreativne industrije.

iaa oglasavanje

 

Kampanja ukazuje na činjenicu da oglašavanje stvara i ohrabruje konkurenciju, podstiče inovaciju proizvoda, otvara nova radna mesta. Predsednik IAA Global, Faris Abouhamid, ovim je rečima pozdravio kampanju:

„Poruka kampanje je snažna, a cilj jasan – potrošači imaju pravo da biraju”.

iaa oglasavanje 2

Srpski ogranak IAA pridružio se globalnoj kampanji i od 7. aprila građane putem oglasa na ulicama podseća na značaj oglašavanja za ekonomiju jedne zemlje i društvo uopšte.  Miloš Simić, predsednik IAA Srbija, objasnio je aktivnosti Udruženja u narednom periodu:

“IAA Srbija se aktivno uključila u globalnu kampanju, jer je našoj industriji je potrebno da podseti kako potrošače, tako i relevantne predstavnike države da tržišna komunikacija i oglašavanje nisu posledica ili trošak. Naprotiv, oni su pokretačka snaga inovacije, razvoja i slobode izbora. IAA kao asocijacija sebe smatra pravim predstavnikom ovdašnje kreativne industrije i to je bio razlog da se uključimo u organizaciju međunarodnog kreativnog festivala The Cup koji se ove godine održava u Beogradu. Smatramo da na taj način promovišemo srpsku i balkansku kreativnost i dajemo na značaju, kako i zaslužuje.“

iaa oglasavanje 4

Kakav je vaš stav po pitanju imidža koji oglašavanje, i marketinške i oglašivačke agencije uopšte, imaju – kako u Srbiji, tako i u regionu? Da li mislite da najveći broj njih dobro radi svoj posao?

iaa oglasavanje 5

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.