Muškarci se društvenim mrežama okreću u poslovne svrhe, kao i zbog pronalaženja partnera, dok su žene, očekivano,  mnogo emotivnije: više nego muškarci, one koriste društvene mreže da bi ostale u kontaktu sa porodicom i prijateljima, da bi blogovale i podelile svoje fotografije, zbog zabave, ali i da bi pronašle pomoć i dobile savete. Ovo pokazuju rezultati više istraživanja koje je prikupila web stranica FinancesOnline i prikazala u vidu infografika.

Kada je u pitanju interakcija sa brendovima online, muškarcima je više stalo do brzine kojom će doći do povoljnosti, i više muškaraca nego žena će skenirati QR kôd, dok žene prate brendove zarad dobijanja informacija o određenim pogodnostima – i mnogo češće ignorišu reklame na društvenim mrežama, kao i na mobilnim telefonima.

[alert type=”info”]

Pročitajte i: Zašto pratimo brendove na Twitteru? [INFOGRAFIK]

[/alert]

Žene u nešto višem procentu šalju poruke nego muškarci, a oba pola pametne telefone koriste za e-mail podjednako, i telefoniraju u skoro istom procentu. Zanimljivo je da žene više igraju igre na mobilnim telefonima, a više posećuju i web stranice i društvene mreže preko telefona. Muškarci više od žena koriste mobilne telefone da čitaju vesti, gledaju video snimke i kao pomoć na putu (upotreba GPS sistema).

smartphone-social-media-usage-men-vs-women-infographic

Da li se vi uklapate u ovu statistiku?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.