Kako smo pre nekoliko dana i najavili, na Fakultetu organizacionih nauka prvog aprila svečano je otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition, u okviru kojeg će timovi sa 12 svetskih univerziteta suočiti sa realnim poslovnim izazovom i žiriju predstaviti svoja rešenja u nedelju, 6. aprila.

BBICCotvaranje3

Na otvaranju se obratio zamenik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Slobodan Stupar, zatim predsednik Saveta FON-a, prof. dr Aleksandar Marković, kao i direktor takmičenja, prof. dr Vesna Damnjanović. Događaju su prisustvovali partneri i prijatelji BBICC-a.

Tokom svog obraćanja, direktor takmičenja prof. dr Vesna Damnjanović je izjavila:

„Srećni smo što su u Beograd, na FON, došli studeti prestižnih univerziteta iz celog sveta kao i što su vodeće kompanije na tržištu Srbije prepoznale značaj BBICC-a kao svetskog takmičenja koje daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.“

Tim studenata sa Fakulteta organizacionih nauka će pored uloge takmičara biti i u ulozi domaćina, a takmičiće se timovi sa još 11 svetskih univerziteta. Među učesnicima su: Univerzitet Kalifornija – Berkli, autralijski univerziteti Melburn i Kvinslend, kanadski univerziteti Sajmon Frejzer i Mc Gill, prošlogodišnji šampioni i vice šampioni Nacionalni univerzitet Singapur i Univerzitet Tamasat kao i predstavnici Evrope, Biznis škola Kopenhagen, BI Norveška biznis škola, univerzitet Mastriht i Porto.

Poslednjeg dana takmičenja studenti će imati priliku da u dva navrata predstave svoja rešenja pred kompetentnim žirijem koji čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija. Od dvanaest rešenja žiri će izabrati najbolja tri. Ovako prestižno takmičenje FON je dobio nakon uspešno organizovanog prošlogodišnjeg BBICC-a 2013 kao i na osnovu rezultata koje su studenti ovog fakuteta ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.