Prvog aprila počela je prva faza takmičenja najboljih mladih programera Bubble Cup, koja traje mesec dana. Naredna faza startuje u maju, a finale se održava ove jeseni u Beogradu.

Bubble cup je timsko takmičenje u rešavanju algoritamskih problema namenjeno studentima i srednjoškolcima iz celog sveta, a prvi put je održano 2008. godine.

BubbleCup2013-2

Detalj sa prošlogodišnjeg takmičenja, Bubble Cup 2013

Takmičenje je organizovano tako da se sastoji iz ukupno tri runde, u kojima se takmiče ekipe sastavljene od najviše tri člana. Prve dve runde su kvalifikacione i izvode se online, na web strani takmičenja. Najbolje ekipe iz obe kategorije se takmiče uživo, kada se, u septembru, organizuje finale u Beogradu. Tada učenici srednjih i osnovnih škola tokom pet sati rešavaju algoritamske zadatke u razvojnom okruženju i programskom jeziku po izboru. Finale traje praktično dva dana.

Studenti koji se takmiče u finalu, od ove godine, neće biti u istoj kategoriji sa srednjoškolcima. Oni će za rešavanje svojih problema imati 24h.

Kako većina ekipa dolazi iz drugih gradova i zemalja, prvo veče je namenjeno dobrodošlici i isprobavanju sistema za takmičenje, a drugog dana se održava samo takmičenje koje je i do sada bilo veoma napeto i uzbudljivo. Nakon takmičenja, svi učesnici će biti u prilici da obiđu Razvojni centar Microsofta u Srbiji, te da se upoznaju sa projektima tog centra.

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji postoji već više od osam godina prepoznajući i ulažući u potencijal mladih u našoj zemlji.

“Danas, tim Microsoftovog Razvojnog Centra centra u Beogradu čini oko 150 najboljih mladih programera iz Srbije, a naročito je zanimljivo da veći deo tima čine upravo nekadašnji učesnici ovog takmičenja.”, podsetio nas je Neven Tubić, menadžer aktivnosti u tom centru.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.