Na Svetski dan knjige, 23. aprila, objavljena je prva knjiga o digitalnom marketingu, društvenim mrežama, content marketingu i internet oglašavanju na hrvatskom jeziku, u produkciji kompanije Jasno&Glasno.

Pobedite internet (ili će internet pobediti vas) naslov je knjige napisane sa željom da čitaocima pruži odgovore na pitanja kako odabrati optimalne alate i platforme putem kojih će se promovisati i prodavati proizvodi i usluge, na koji način se kreiraju sadržaji i pišu tekstovi za web stranice, zašto svaka i mala i velika kompanija mora da ima mobilni plan, kako se smišljaju i realizuju internet kampanje.

Autori knjige: Ana Penović, Boris Ličina, Irena Rašeta i Milica Cetinić

Autori knjige: Ana Penović, Boris Ličina, Irena Rašeta i Milica Cetinić

“Na pisanje knjige su nas u prvom redu podstakle potrebe polaznika naših seminara i radionica koje držimo već pet godina i koje su do sada pohađale na stotine zaposlenih u malim i velikim kompanijama, organizacijama i institucijama. Tokom tih edukacija iskristalizovala se potreba za kreiranjem jedne zaokružene knjige u kojoj će pristupačnim rečnikom biti objašnjeno kako odabrati i služiti se onim digitalnim alatima i kanalima koji će na najbolji način prezentovati kompaniju u digitalnoj sferi i donositi joj najbolje rezultate”

objasnila je Ana Penović, jedan od autora knjige i dodala kako treba biti svestan da je za veliki broj kompanija potpuni zaokret u marketinškom komuniciranju, koji podjednako diktiraju društvene mreže i sveprisutne telekomunikacione tehnologije, stigao prebrzo i da se deo kompanija još uvek opire ovim promenama. Iz tog razloga jedan od ključnih ciljeva ove knjige jeste pokazati da digitalni nastup nije nikakav bauk niti ga se treba plašiti, već ga treba shvatiti kao priliku za lični ili poslovni rast i razvoj. S obzirom na to da alternative internetu nema, otuda i naslov knjige – Pobijedite internet (ili će internet pobijediti vas).

Kompanija Jasno&Glasno, u čijoj je produkciji nastala ova knjiga, specijalizovana je za content i social media marketing, a od prošle godine je i prva hrvatska članica prestižnog International Content Marketing Foruma.

Autori knjige su Ana Penović, Boris Ličina, Milica Cetinić i Irena Rašeta, a sve o knjizi se može doznati na zvaničnoj stranici.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.