Sve veći broj automobila na ulicama znači i sve više (nervoznijih) vozača. Nisu svi jednako dobri u tome, niti je svima pažnja uvek usmerena na put. Statistika iz Srbije ne razlikuje se od one iz sveta i pokazuje da je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća vožnja neprilagođena vremenskim i uslovima na putu, kao i – nepažnja vožača.

Niko ne voli da mu se popuje i da sluša predavanja drugih o načinu na koji vozi, toga je bila svesna i belgijska agencija 20something, te se odlučila na nešto drugačiji pristup u kreiranju kampanje za neprofitnu organizaciju IBSR / BIVV. Rodbina i prijatelji su svojim voljenima koji vole brzu vožnju priredili pravu komemoraciju – na kojoj su bili prisutni i oni. Emotivne reakcije kako rodbine, tako i prebrzih vozača snimljene su skrivenom kamerom.

Da li ste ikada prisustvovali sopstvenoj sahrani? Pogledajte video i razmislite kako bi to izgledalo u vašem slučaju.

[toggles title=”Kako uključiti prevod na engleski u video klipu?”]Ukoliko se ne učita prevod automatski, potrebno je da ga vi aktivirate jednim klikom, kako je objašnjeno na ilustraciji ispod:

youtube caption

[/toggles]

[alert type=”info”]

Pogledaj još i: MINI: Ne šminkaj se u toku vožnje! [VIDEO]

[/alert]

Naziv kampanje je Go for zero, a ova akcija je samo jedan njen deo, kojim ova belgijska nevladina organizacija nastoji da utiče na vozače da smanje brzinu i obrate više pažnje na sve(t) oko sebe.

Niko ne misli da će mu tih par kilometara brzine gore/dole uticati na život. No, razmislite još jednom kako bi izgledala vaša sahrana i ko bi bio zaista pogođen da mora da priča na njoj. Da li je to vredno rizika?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.