Iz Ujedinjenog Kraljevstva stižu vesti o nastavku rada na pravilnicima kojima će biti zabranjeno korišćenje bilo kakvih oznaka brendova na pakovanjima za cigarete

Ministarka za javno zdravlje Jane Ellison rekla je kako postoje dokazi na osnovu nezavisnog istraživanja da će nebrendirana pakovanja doprineti smanjivanju broja pušača među decom.

Očekivano, nisu svi oduševljeni ovom idejom.

Predstavnik Udruženja proizvođača duvana (Tobacco Manufacturers Association – TMA), koji predstavlja sektor duvanske industrije u Velikoj Britaniji, izjavio je kako je “veoma razočaran”ovim planom i da ne postoje “kredibilni dokazi” da će nebrendirana pakovanja uticati na poboljšanje nacionalnog zdravlja.

Nebrendirana pakovanja će doprineti smanjivanju prepreka kriminalcima, jer će duvanski proizvodi biti daleko lakši i jeftiniji za falsifikovanje i kopiranje, što je dodatni gubitak na već postojećih 7,9 miliona funti dnevnog gubitka za poreze koji trenutno postoji zahvaljujući ilegalnom duvanskom tržištu. Australija je jedina država do sada koja je uvela nebrendirana pakovanja, i ilegalna trgovina duvanom je u porastu, dok je nivo pušenja ostao isti.” dodao je ovaj neimenovani izvor.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.