Kako je objavljeno na zvaničnom Google AdWords blogu za Srbiju, od 21. maja Google Ad Grants program je dostupan i u Srbiji. U pitanju je program podrške neprofitnim organizacijama u vidu AdWords oglašavanja u vrednosti od 10 000 američkih dolara mesečno, radi promocije njihovih misija i inicijativa na rezultatima pretrage ovog pretraživača.

S obzirom na to da se Srbija trenutno bori sa posledicama poplava koje su delimično ili potpuno razorile dobar deo države, ovo može biti izuzetna prilika da neprofitne organizacije čiji rad pomaže saniranje nastale štete (materijalne, ali i štete po psihofizičko zdravlje ljudi) prošire svest o svom radu.

Osnovni uslovi koje neprofitne organizacije podrazumevaju da one:

  • Imaju aktuelan i važeći status dobrotvorne organizacije u skladu sa zakonskim odredbama Republike Srbije.
  • Prihvate obavezne potvrde protiv diskriminacije i da se prijemom i korišćenjem donacije slažu sa njima.
  • Imaju funkcionalnu web stranicu sa konkretnim sadržajem.

Zainteresovani korisnici programa će sami kreirati i upravljati svojim AdWords nalozima na isti način kao i svi ostali oglašivači, uz par dodatnih uslova:

  • Dnevni budžet mora biti postavljen na najviše 329 dolara
  • Maksimalna cena po kliku može da bude 2 dolara
  • Upotreba oglašavanja samo na mreži za pretragu.

Za detaljne uslove posetite Google Ad Grants stranicu, a ukoliko ispunjavate sve uslove Google savetuje da se što pre prijavite za program.

Ilustracija: business2community.com

 

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.