U velikoj sali Beogradskog sajma 27. aprila održana je konferencija Google Code Day, na kojoj se okupilo preko 350 programera i IT entuzijasta sa željom da razmene iskustva sa 16 stručnjaka i steknu nova znanja u oblasti Android i PHP programiranja.

GOOGLE CODE DAY 2014

Kroz konkretne primere dobrih praksi, predavači su skrenuli pažnju na neke ključne greške u razvoju aplikacija i približili savremene tehnike i tehnologije koje su od velikog značaja za svakog programera.

Najveće oduševljenje publike, što se može videti i po tvitovima, izazvalo je iskreno predavanje Bogdana Kecmana iz kompanije Oracle, koji je na duhovit način prikazao najčešće greške u radu sa MySQL-om.


Uporedo sa predavanjima su se odvijale i 2 različite radionice održane od strane kompanije Devana Technologies, koja je generalni pokrovitelj događaja. Prvu radionicu posvećenu preduzetništvu držao je Ivan Bjelajac, dok je druga radionica bila na temu AngularJS.

Veliko interesovanje svih učesnika izazvale su naočare Google Glass kojima je bilo posvećeno poslednje predavanje na kom je Tarik Čelik demonstrirao funkcionalnosti naočara.

Sve fotografije sa događaja možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici:

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

  • Ja sam ove godine bio prvi put i mogu reći da je ovo prva konferencija na kojoj sam čuo nešto novo, naučio … Stvarno retko dobra konferencija na ovim prostorima. Veliki respect organizatorima :D

  • Kao i prethodna konferencija PHPMeetup u NS na kojoj sam bila i ova je prošla odlično! Svaka čast organizatorima, zaista kvalitetna konferencija, ovako nešto je nedostajalo.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.