Danas se na naslovnoj strani pretraživača Google na domenima .rs i ba. može videti crna traka kao simbol sećanja na nastradale u poplavama koje su zadesile region.

Crna traka je vidljiva za sve koji pristupaju pretraživaču Google na www.google.rs i koriste srpski jezik, ili www.google.ba i bosanski jezik. Takođe, otvorena je i posebna podstranica posvećena poplavama.

"google

Pročitajte i: AirBnB otvorio posebnu stranicu za hitan smeštaj na području Srbije, BiH i Hrvatske

Od juče je pokrenuta inicijativa među korisnicima interneta sa ovih prostora da Google na svoju naslovnu stranicu postavi svoj čuveni doodle umesto logotipa, kojim obeležava važne datume i događaje, a da li je baš zbog toga postavljena traka ili je Google to učinio samoinicijativno, nije poznato.

Ukoliko želite da apelujete na Google da postavi tako da vide svi, a ne samo ova dva domena, možete im poslati mail ovog tipa na adresu proposals@google.com:

Subject: Serbia, Bosnia and Croatia need help!

Text: Serbia, Bosnia and Croatia really need your help. We are all struggling with disastrous floods that have hit our countries like NEVER BEFORE IN HISTORY. Thousands of people have lost their homes, belongings and everything else they worked for their entire lives. For the first time after the war, people of Serbia, Bosnia and Croatia are united in one goal – to survive. Please, BE A PART OF OUR SALVATION AND RAISE AWARENESS BY MAKING OUR CRY FOR HELP A FRONT PAGE ON GOOGLE FOR AT LEAST A DAY. I hope that you’ll do it.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.