U okviru festivala IT preduzetništva i startupa Startit fest, u subotu, 17. maja, od 17 do 19 u Kulturnom centru “Grad” u Beogradu biće održana panel diskusija Kako postati IT preduzetnik u Srbiji?, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Moderator panela je Slobodan Marković, savetnik za IKT politiku i odnose sa internet zajednicom RNIDS-a, a učesnici panela su Žarko Ptiček, IT advokat, Đorđe Krivokapić, Share Defense, i Milan Trbojević, iz firme “Knjiški moljac”.

Kako navodi organizator, cilj diskusije je da pomogne svima koji žele da osnuju firmu u oblasti informacionih tehnologija kao jednoj od najperspektivnijih grana u Srbiji. Oni koji imaju ideju za pokretanje privatnog biznisa u Srbiji često odustaju od nje kada se suoče sa zamornim procesom sakupljanja dokumenata, popunjavanja obrazaca, odlazaka u Agenciju za privredne registre, pošte ili banke.

Međutim, osnivanje firme u Srbiji nije toliko ni skupo, ni komplikovano, koliko zahteva vremena i strpljenja za ispunjavanje svih procedura i formalnosti – a o tome će biti reči na ovoj panel diskusiji.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.