Iz kreativne agencije McCann Beograd stiže jedinstvena kampanja za samostalnu zanatsku radnju za izradu kravata „Мaskot”: prvi put u Srbiji na ulice Beograda postavljen je ručno oslikan bilbord. Bilbord je oslikan ručno, slikarskom tehnikom, kako se izrađuju i ove kravate, a autori su Lidija Milovanović i Nenad Dodić iz agencije McCann.

Vođeni idejom da je ručna izrada nešto što polako izumire, a vredno je očuvanja, kao glavni element kampanje kreativni tim agencije „МcCann Beograd“ osmislio je i realizovao postavku jedinstvenog, unikatnog, ručno oslikanog bilborda, postavljenog u neposrednoj blizini Tržnog centra “Ušće”, gde potrošači između ostalog imaju priliku da na jednom mestu kupe proizvode velikih multinacionalnih brendova.

Stil sa stavom Beograda, Maskot - McCann Beograd III

“Cilj nam je bio afirmacija vrednosti ručno izrađenih proizvoda i porodičnih zanatskih radnji kao nerazdvojnog dela beogradske tradicije i istorije. Svi znamo da su ručno rađeni proizvodi neuporedivo originalniji, zanimljiviji, autentičniji, ali i kvalitetniji od serijski proizvedenih. Zato je bilo logično da i naša vizuelna rešenja budu ručno rađena. Rad na “handmade” bilbordu je bio jedinstvena prilika da unesemo deo sebe u svoj rad i da komunikaciji damo lični pečat.”,  izjavila je Lidija Milovanović, Senior Art Director u agenciji „McCann Beograd“.

Tim agencije McCann Beograd koji je radio na realizaciji kampanje:

Katarina Pribićević, Strategic Planning Director,
Vladimir Ćosić, Creative Director,
Milena Kvapil, Associate Creative Director,
Lidija Milovanović, Senior Art Director,
Nemanja Stanković, Copywriter,
Nenad Dodić, Art Director,
Miloš Stanković, New Business Manager
Dejan Ivanov, BTL Producer.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.