Ukoliko ste student ili diplomac između 20 i 30 godina starosti, sa željom da se usavršavate negde u inostranstvu, Global Talent program stručnih praksi vam pruža priliku za sticanje profesionalnog iskustva i ličnog razvoja u multikulturalnom okruženju radom u kompanijama i institucijama širom sveta.

Edukativne prakse programa Global Talent predstavljaju tip stručnih praksi u oblastima koje se odnose na jezičko i predmetno podučavanje dece i mladih ljudi. Ove prakse podstiču razvoj predavalačkih i prezentacionih veština, komunikacionih veština i jezika, kao i profesionalni početak predavačke karijere implementiranjem neformalnih metoda učenja i kreiranjem jedinstvenog okruženja za učenje za mlade ljude.

Program je namenjen studentima završnih godina i diplomcima starosti između 20 i 30 godina sa dobrim znanjem engleskog jezika.

S obzirom na to da je preko 50% mladih u Srbiji nezaposleno, a čak 70% nikada nije boravilo u inostranstvu duže od 10 dana, ne iznenađuje da većina mladih nakon završetka studija za osnovni cilj postavlja pronalaženje sigurnog (državnog) posla kojim će se baviti dugi period nakon toga, ne dajući sebi slobodu da se okušaju u radu u inostranstvu i razviju svoje veštine i sposobnosti u internacionalnom okruženju.

Putem edukativnih praksi, studenti i diplomci imaju mogućnost da provedu između 3 i 6 meseci u inostranstvu, radeći u zemljama kao što su Kina, Turska, Indija, Brazil, Kolumbija, Meksiko, Rusija, Poljska i druge.

Prakse programa Global Talent dostupne su tokom cele godine i proces selekcije je neprekidan. Plata u iznosu prosečne zarade u zemlji u kojoj se praksa odvija pokriva mesečne troškove života.Konkretan datum početka prakse određuje se u dogovoru sa institucijom sa kojom će student na praksi sarađivati.

Za više detalja o ovom programu i praksama koje pruža, posetite web stranicu www.globaltalents.rs.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.