PayPal, vodeći svetski servis za plaćanje robe i usluga putem interneta, pokrenuo je svoju prvu globalnu reklamu, čiji je deo i video spot u trajanju od 30 sekundi. Reklamnu kampanju pod sloganom Powering the People Economy (eng. Osnaživanje ekonomske moći ljudi) uradila je agencija Havas Worldwide, a biće plasirana kroz sve komunikacione kanale. TV oglas će među prvima videti gledaoci iz Nemačke, Velike Britanije, Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

David Marcus, predsedavajući upravnog odbora PayPal kompanije, izjavio je da PayPal ima priliku da omogući ljudima da preuzmu nadzor nad svojim novcem i da ga koriste na način na koji žele, pri čemu im je na raspolaganju siguran korisnički servis.

Nekoliko dana ranije, PayPal je predstavio i svoj novi vizuelni identitet za koji je zaslužna agencija Fuseproject, a komentari koji se mogu videti su uglavnom ravnomerno podeljeni na one kojima se dopada i one koji su protiv ove izmene. Doduše, među profesionalcima se češće može pročitati da ne podržavaju novo rešenje.

paypal new old logo

Stari i novi logotip PayPala | Ilustracija: underconsideration.com

 

Kako se vama čini?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.