Pregledajući newsletter – obaveštenje jedne od mailing listi na koje sam prijavljena, pažnju mi je privukla reklama pod nazivom Teddy (engleski naziv za plišane mede) za avio-prevoznika Flybe, koja je postavljena uz opis:

Tata godine… Kada njegov sin ode na put bez svog omiljenog medvedića, tata kreće na dug put da ponovo ujedini ovo dvoje.

Da li se i vi osećate pomalo razočarano? Kao da je zbrzano sve da bi stalo u što manje sekundi i potrošilo što manje novca na oglašavanje na televiziji. Što i ne mora biti za kritiku, ukoliko bi, recimo, postojala i duža verzija koja bi bila postavljena online, na YouTube ili Vimeo. Pripremila sam se, prepostavljam i vi, da pogledam pravu avanturu jednog tate i sve muke i prepreke koje je morao da savlada da bi stigao da donese medvedića svom sinu dok ovaj ne legne u krevet – ali sam dobila samo bezbrižno čekiranje karte na aerodromu i miran let do odredišta.

Razumljivo, hteli su da pokažu da nema potrebe za panikom i žurbom, jer su u pitanju domaći letovi i relativno kratke destinacije koje se brzo prelaze, da će vas njihova avio-kompanija prevesti brzo i bez tenzije. Ali, meni ipak deluje kao propuštena šansa za odličnim viralnim videom.

Ostavljam i mogućnost da me je razmazilo ovo višegodišnje gledanje reklama, među kojima nije mali broj onih super-emotivnih uz koje smo zajedno pokušavali da sakrijemo suze.

Šta vi mislite, da li je trebalo proširiti ovu reklamu dodatnom akcijom, ili je dovoljno i ovo?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

  • Reklama je na tom nivou da ako bih morao da biram kako da nešto odradim u lokalu, sigurno bih se odlučio za tu avio kompaniju. Cilj im je bio da privuku ljude koji vole miran i jednostavan život.
    Precizno su pogodili u ciljanu grupu.

  • ovo je peta ili šesta reklama sa istim konceptom….. gde nekome nije teško da odnese nešto negde …. Medved pivo, Hajniken pivo, Coca Cola….. recimo mogli su tog medvedića da promovišu kao simbol “sigurnosti” i povezanosti… A viral… pa naravno… svako se slika sa njegovim medvedićem….

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.