Dvadesetog juna će se u Sarajevu po četvrti put okupiti regionalni eksperti iz oblasti tržišnih komunikacija, brandinga i medija kako bi razmenili znanja i iskustva na regionalnom marketinškom tržištu. Povod je još jedna Branding konferencija, čiji je ovogodišnji program posvećen uticaju globalizacije i regionalizacije, trendovima i tržišnim promenama izazvanim razvojem digitalnih medija, povezivanjem kreativnosti i inovacija, kao i uspešnom iskustvu novih marketinških strategija.

Branding konferencija i ove godine ima za cilj da istakne važnost brendiranja u procesu poslovanja i kreiranja imidža kod potrošača i javnosti. Praktične primere i rezultate marketinških strategija na internacionalnim, regionalnim i lokalnim tržištima između ostalih će prezentovati i ugledne kompanije Nestle, Atlantic grupa, Bimal, Henkel, MC’Donalds, Kraš, Heineken grupa…”, najavila je Vesna Beganović iz marketing agencije Via Media.

O psihologiji potrošača, trenutnim pozicijama internacionalnih i regionalnih brandova iz svog dvadesetogodišnjeg iskustva u istraživanju tržišta govoriće vlasnica Instituta za istraživanje tržišta i medija “Mediana Slovenija” Janja Marolt Božić.

Primer primene inovativnih komunikacionih rešenja, kako planirati, realizirati interaktivni pristup potrošačima, i na koji način povezati digitalne medije i koristiti nove tehnologije prezentovaće osnivač i kreativni direktor prve digitalne agencije u Hrvatskoj “DRAP” Davor Runje.

Pojedine zemlje imaju jake brand ambasadore u sportu, muzici i filmu. “Izlaz iz lavirinta” je tema posvećena internacionalnim pričama lokalnih brand ambasadora. Kako izgleda komunikacija kada se spoje brandovi različitih zemalja u promociji istog cilja.

[alert type=”info”]

Utiske sa prošlogodišnje konferencije možete pročitati u tekstu Branding konferencija: Brend je kao i drvo – koliko truda uložite, toliko će i porasti

[/alert]

Digitalna groznica i Multiscreen Consumer je tema koja govori o važnosti tzv. real-time marketinga, mobilnog oglašavanja, content marketinga… O svakodnevnoj upotrebi smart uređaja, marketinških mogućnosti mobilnih aplikacija, društvenih mreža, generaciji “share and like” na panelu će govoriti direktorica marketinga “Crnogorskog Telecoma” Varvara Lješković, Chief Content Officer “Jasno i Glasno” Hrvatska Ana Penović i Managing director “Media Pool” iz Slovenije Valerija Prevolšek.

Zanimljivu radionicu vodiće kreativna direktorica agencije “Leo Burnett Srbija” Anja Radulović: tema njene radionice je “Pirati s Interneta!” i govori o inspiracijama kreativnog stvaranja, moći dobrog brainstorminga, idejama koje nastaju kad prestanemo guglati, upotrebimo maštu, olovku i prazan papir.

Branding konferencija i ove godine nastavlja uspešnu saradnju sa Ekonomskim fakultetom Sarajevo kroz projekat “Student Brand Story” i kampanju “Deset razloga zašto sam brandoljubac vašeg branda!”. Kao i prethodnih godina, neizostavni deo konferencije je i druženje, ali ovaj put na nešto drugačiji način: organizatori pozivaju sve da dožive inspirativni Brandland B2B Business networking.

Ilustracija: Detalj sa prošlogodišnje konferencije – Branding conference Facebook stranica

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.