Četiri brazilske manekenke Raquel Zimmerman, Adriana Lima, Isabeli Fontana i Alessandra Ambrosio pozirale su ispred kamere Stevena Meisela za junski broj čuvenog magazina VOGUE i time promovisale Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je upravo u toku u Brazilu.

Popularni Viktorijini anđeli pozirali su u haljinama Stelle McCartney i podelili mišljenja o značaju fudbala za njihovu naciju.

„Fudbalska lopta je prva stvar koju dete u Brazilu dobija na poklon, a čim progovori, kaže mu se: Uzmi loptu! U Brazilu postoji tradicija da se momci igraju s loptom, a devojke s modom. “ rekla je Alessandra Ambrosio.

raquel-zimmermann-adriana-lima-alessandra-ambrosio-isabeli-fontana-by-steven-meisel-for-vogue-us-june-2014

Za brazilskog fudbalera Neymara Isabeli Fontana kaže da je „i više nego slavan“ a Adriana Lima da je „poznatiji od supermodela“. Lima je dodala da “brazilski fudbaleri imaju svet na dlanu i da je fudbal brazilski balet“.

Isabeli Fontana misli da je “sport u Brazilu izraz ljubavi u kulture i nešto kao religija“.

Raquel Zimmerman oprobala se u najpoznatijoj igri na svetu:

“Više ne igram fudbal, ali kada sam bila mlađa, ponekad bih se pridružila bratu i njegovim prijateljima u dvorištu. Šutnula sam loptu u grm i izbacili su me iz igre.“

Složićemo se da je lepota jedan od boljih promotera Svetskog prvenstva u fudbalu, a kako fudbal stoji zanosnim brazilskim modelima predstavlja nam VOGUE:

O autoru/ki

Ljiljana Đurić

Ubeđena da svet pokreću čiste emocije, kakve god one bile. Veruje da se ništa ne dešava slučajno, a pogotovo ne porazi. Zavisna od adrenalina, komunikacije, bliskosti i kreativnosti. Ne voli rutinu, sredinu i polovinu. Zaljubljena u prirodu, muziku i moć introspekcije. Stalni pratilac intuicije i redak slušalac noćnog radijskog programa.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.