Video reklama pod nazivom MTS Internet beba (MTS Internet Baby) na YouTube kanalu beleži više od 24 miliona pregleda od kraja februara do danas, što je najviše pregleda za neku reklamu namenjenu indijskom tržištu. Ovu reklamu je uradila indijska oglašivačka agencija Creativeland Asia, a naručilac je ruski telekomunikacioni gigant MTS Telecom, za indijsko tržište.

Agencija Creativeland Asia navodi, a prenosi Marketing Magazin, da je ovaj video među favoritima za ovogodišnje Kanske lavove (Cannes Lions). Cilj oglasa je da pokaže kako umrežavanje utiče na one korisnike koji su rođeni u svetu interneta, takozvane digitalne urođenike.

Do sada je skoro 100 hiljada korisnika komentarisalo oglas i podelilo ga na Facebooku, Twitteru, YouTube mreži i Tumblru, a pojavile su se i brojne parodije. Korisnici su čak preuzeli video klip i promenili mu format tako da odgovara deljenju preko mobilnih telefona, što se dalje širilo preko platformi za chat, poput WhatsApp.

“Na ovaj način, oglas je započeo sopstveni život i postao je simbol indijske generacije mladih korisnika koji su rođeni za internet.” dodaju iz agencije Creativeland Asia.

Neki kažu da je ova reklama “previše”, neki su oduševljeni, ali sigurno je da malo koga ostavlja ravnodušnim.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.