Crnogorsko ministarstvo ekonomije saopštilo je da će trgovcima u Crnoj Gori ubuduće biti zabranjeno da naplaćuju promotivne kese i torbe koje služe za nošenje kupljene robe, u suprotnom će snositi posledice propisane zakonom.

Kako prenosi magazin IN Store, generalni direktor Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu Jovo Rabrenović izjavio je da član novog Zakona o zaštiti potrošača predviđa da se kese i torbe koje služe za nošenje kupljenih proizvoda i imaju u potpunosti ili delimično logotip, znak, slogan i naziv proizvođača ili trgovca, smatraju promotivnim materijalom.

Takvu ambalažu trgovac više ne sme da naplati. Dosadašnja praksa je bila naplata ovakvih kesa od tri do pet centi što je dodatno uvećavalo račun potrošača, a da potrošači na to nisu pristali.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.