Izdavačka kuća Random House objavila je da će najnovija knjiga svetski poznatog pisca Harukija Murakamija biti u prodaji sa posebno dizajniranim nalepnicama, kako bi svaki čitalac mogao da dizajnira omot ove knjige za sebe.

Prva izdanja – prevodi nove knjige čiji je naziv Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage imaće ovaj zanimljivi dodatak. Nalepnice su dizajnirali pet poznatih japanskih dizajnera, svako prema onome kako je doživeo novelu i glavni lik.

sticker sheet haruki murakami

Kreativna direktorica Random House Suzanne Dean objašnjava odakle ideja za ovakvo rešenje omota knjige:

Ime Tsukuru (ime glavnog lika u noveli, prim. nov.) znači poklon, što se odlično poklopilo sa idejom o uključivanju nalepnica kojima čitaoci mogu da ukrase novelu. Oduševljenje mog mlađeg sina prilikom korišćenja nalepnica u raznim prilikama navelo me je da razmislim o ovome. Viđala sam nalepnice na Royal Mailu, CD-ovima i, naravno, dečijim knjigama, ali nisam mislila da se mogu koristiti u fikciji za odrasle. Angažovala sam pet japanskih ilustratora, koji su zamoljeni da pročitaju novelu i kreiraju nalepnice koje će biti obojene tako da predstavljaju lik onako kako su ga oni doživeli. Ovi ilustratori su doneli jedinstveni japanski stil i znanje o japanskim detaljima ovom projektu.

stickered book haruki murakami

Haruki Murakami je japanski pisac najpoznatiji po trotomnom delu 1Q84 (japanska igra reči: q i 9 se na japanskom isto izgovaraju, pa je naziv aludiranje na knjigu Georga Orwella 1984, prim. nov.).

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.