Još pre pet meseci najavljeno je oglašavanje na Twitteru za Srbiju, ali ne direktno, već putem posrednika, agencije Httpool, iz koje sada stižu nove vesti o oglašavanju na ovoj društvenoj mreži. Naime, Httpool je angažovala ova društvena mreža kao partnera u prodaji oglasnog prostora u centralnoj i istočnoj Evropi. Zemlje u kojima će oglašavanje na Twitteru biti dostupno kroz ovo partnerstvo su Srbija, Austrija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Makedonija, Rumunija, Slovenija, Švajcarska i Ukrajina.

“Sa više od 500 miliona tvitova dnevno, Twitter je dom razgovora, sa prijateljima ili sa nekim koga ne poznajete iz drugog dela sveta. To je mesto gde ljudi dolaze kako bi otkrili šta se dešava u njihovom svetu, a to čini Twitter odličnim mestom za približavanje brendova i njihovih korisnika,” izjavila je Keti Lampe, direktorka prodaje za EMEA region u Twitteru. “Kompanije širom centralne i istočne Evrope već koriste Twitter kako bi oslušnule potrebe klijenata i sebe prirodno pozicionirale, zato smo i uzbuđeni zbog partnerstva sa Httpoolom koje će kompanijama pomoći da koriste Twitter oglašavanje kako bi zaokružile ove napore.”

Aljoša Jenko, osnivač i CEO kompanije Httpool dodao je:

“Twitter je jedinstven zato što je javan i zato što se sve odvija u realnom vremenu. To ljudima daje odličan način da ostanu uvek u kontaktu sa svim temama koje ih interesuju. Kompanije iz centralne i istočne Evrope sada imaju još bolji način da se povežu sa postojećim i potencijalnim klijentima oko tih interesa, sa pravom porukom u pravom trenutku. Mi smo ponosni što ćemo raditi sa Twitterom kako bi omogućuli oglašavanje u ovom regionu i radujemo se što imamo mogućnost da pomognemo kompanijama da osnaže svoje postojeće online zajednice, ispričaju svoju priču, povećaju lojalnost i na kraju povećaju broj preporuka i prodaju.”

Oglašavanje na Twitteru može se obavljati kroz tri osnovne forme:

Promoted Tweets (eng. Promovisani tvitovi): uobičajeni tvitovi koji imaju dodatnu prednost da mogu da dosegnu do postojećih, ali i do onih potencijalnih pratilaca koji su verovatno zainteresovani za nalog oglašivača.

Promoted Accounts (eng. Promovisani nalozi): za brzu izgradnju aktivne zajednice pratilaca i uticajnih tviteraša sa kojima je moguće ostvariti konstantnu komunikaciju i čije je angažovanje moguće na stalnoj osnovi.

Promoted Trends (eng. Promovisani trendovi): trendovi na Twitteru su popularne teme koje se upravo dešavaju. Oni imaju najveću izloženost pošto su postavljeni na vidnom mestu pored korisnikovog profila.

Twitter takođe pruža analitiku za brendove i agencije koje koriste oglase,  kako bi bolje pratili aktivnost oglašavanja, naučili više o ponašanju potrošača i prilagodili kampanje u cilju postizanja još boljih rezultata. Za više informacija o Twitter poslovnim rešenjima i korisnim savetima kako da na najbolji način iskoristite vaše prisustvo na Twitteru, posetite business.twitter.com.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

3 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.