Biti početnik nikad nije lako, a pogotovo kada vam se čini da svi oko vas znaju o tome mnogo više nego vi. Sva uputstva i objašnjenja kao da su pisana za profesionalce, a i tekstovi u medijima podrazumevaju da svi barataju internet jezikom, i ni ne trude se da objasne pojmove o kojima pišu. Srećom, i dalje neko misli na početnike. Registar nacionalnog internet domena Srbije – RNIDS je pripremio mali rečnik osnovnih internet pojmova, koji će vam pomoći da bolje razumete o čemu se govori.

S obzirom na jezičke nedoumice sa kojima se ovde sreću ljudi u svakodnevnom radu, Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) je prepoznao potrebu za definisanjem određenih, najčešće korišćenih, internet pojmova. Sastavljanjem ovog malog rečnika internet pojmova, RNIDS je pokušao da pomogne svim korisnicima Interneta u Srbiji da se lakše snađu u internet okruženju.

Preuzmite sa RNIDS-ove stranice Mali rečnik internet pojmova (.pdf format).

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.