Kampanja “Odobrile mame” kompanije Atlantic Grupa koju je sprovela u regionu zahvaljujući agencijama Publicis Slovenia,  Atlantic Media, Publicis Macedonia, Alert i MITA osvojila je srebrnu Euro Effie nagradu. Dobitnici 2014 EACA Euro Effies proglašeni su na sinoćnoj ceremoniji u Briselu, a 26 nagrada podeljeno je agencijama iz osam država. Nemačka je bila najuspešnija, osvojivši polovinu nagrada, potom sledi Velika Britanija sa sedam i Holandija sa dve. Po jedna nagrada otišla je u Sloveniju, Francusku, Italiju, Švedsku i Letoniju.

Effie nagrade se dodeljuju kampanjama za njihovu efikasnost, a dodeljuju se od 1996. godine. Nagradu je ustanovila Evropska asocijacija agencija za komunikaciju – European Association of Communications Agencies (EACA). Spisak svih dobitnika možete pogledati u .pdf dokumentu.

Argeta Odobrile mame kampanja

Nepoznato je, međutim, da li je žiri Euro Effie nagrada upoznat sa kiksom kampanje “Odobrile mame” na samom početku. Naime, blogerka Maja Petrović je na svom blogu Vitki Gurman otkrila da su umesto fotografija pravih mama korišćene tzv. stock fotografije koje se kupuju preko interneta, o čemu su pisali brojni regionalni mediji. Povodom tog slučaja kontaktirali smo tada Atlantic Grupu, ispred koje nam je sagovornica bila Gabrijela Kasapović, direktorica korporativih komunikacija, a koja je rekla da se nenamerno dogodila greška iz koje su naučili da budu pažljiviji i pametniji (ceo odgovor možete pročitati u tekstu Slučaj “Lažne mame i paštete”: Šta o svemu kaže Argeta?).

Čestitamo Atlantic Grupi i agencijama na nagradi, i nadamo se da ipak neće zaboraviti sve one negativne i komentare razočarenja, i da će u nekoj narednoj uspešnoj kampanji ipak ići sa licima stvarnih ljudi od samog početka.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.