Američki koncern Pernod Ricard, u čijem je vlasništvu poznati brend likera sa ukusom kafe Kahlúa, angažovao je oskarovca Jeffa Bridgesa za svoju četvorominutnu reklamu urađenu u stilu Western filmova.

Reklama nosi naziv po popularnom koktelu “White Russian”, čiji je jedan od sastojaka upravo liker Kahlúa, a kojeg u filmu Big Lebowski glumac Jeff Bridges veoma rado pije. Bridges u ovom mini-Western filmu priča priču o iznenadnom susretu dva muškarca iz različitih svetova sedamdesetih godina prošlog veka.

Oglas je prvo lansiran na internetu, a prikazivaće se i po američkim bioskopima. Pratiće ga isečci sa snimanja reklame, kratki filmovi sa receptima za koktele, iskustva konzumera i retro plakat, koji će biti postavljen u bioskopima.

BONUS:

Recept za White Russian koktel je veoma jednostavan:

  • 0,45dl vodke
  • 0,22dl Kahlúa likera (ili bilo kog likera od kafe)
  • 0,22dl (20g) sveže slatke pavlake – ako izostavite pavlaku, dobićete Black Russian

U čašu veličine one u kojima se služi viski prvo stavite par kockica leda, preko sipajte redom pobrojane sastojke (vodka, liker, slatka pavlaka). Blago promešajte i uživajte.

p.s. alkohol i vožnja ne idu zajedno – konzumirajte odgovorno!

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

  • Predugacka reklama, ali poslije ide dobra marketinska prica za korisnike, recepti, iskustvo potrosaca. Mislim da je pravi nacin zainteresovati kupca dobrom pricom, korisnim savjetima vezanim za liker pa onda pristupiti samoj prodaji proizvoda.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.